Nieuws

Nieuws van Indigo

10 november 2022

handen.jpg

Vandaag, 10 november is de Dag van de Mantelzorg, dé dag waarop in heel het land mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Een naaste, vriend of familielid met een psychisch probleem en/ of verslaving helpen is niet niks. Hoe blijf je zelf overeind? Volg onze gratis cursus!

Misschien drink je wekelijks koffie met een depressieve buurvrouw? Wandel je regelmatig met een vriend die wil stoppen met drinken? Of zorg je al jaren voor een familielid met schizofrenie? Als je partner, kind, familielid of iemand anders in je omgeving een psychisch en/of een verslavingsprobleem heeft, dan heeft dit ook effect op jouw gezondheid. Blijf ook goed voor jezelf zorgen! 

Gratis cursus 'Zorgen voor een naaste'

In Den Haag zijn op 2 locaties en op 2 data voorlichtingen, namelijk op 22 november en 22 december. Hierbij niet het ziektebeeld van de ander centraal, maar wel de wijze waarop je daar als naaste mee omgaat. Hoe kun je goed voor jezelf blijven zorgen als je moet zorgen voor een kwetsbare naaste? Je kunt je ervaringen delen en je krijgt tips over omgaan met verschillende emoties, verwachtingen bijstellen, grenzen stellen, ontspanning en verdere ondersteuning. Deelname aan deze voorlichting is gratis. Aanmelden is verplicht en kan hier.