Nieuws

Nieuws van Indigo

03 juli 2024

stress+less.jpg

Sinds kort is Indigo Preventie met het project Stress-less actief in de gebieden Feijenoord en Charlois. Stress-less is laagdrempelig, we gaan niet voor, maar samen met de doelgroep aan de slag. Daarom werken we binnen Stress-less samen met geschoolde inwoners, onze ambassadeurs. Samen werken we aan het verbeteren van de mentale gezondheid van inwoners van Charlois en Feijenoord.

De afgelopen periode hebben we verschillende stappen gezet binnen Stress-less. Als eerste zijn we actief geweest in het opsporen van inwoners die met ons willen samenwerken. De inwoners die actief wilden worden zijn vervolgens geschoold. In drie dagdelen hebben ze geleerd wat stress is, wat de gevolgen zijn van langdurige stress en hoe je met stress kunt omgaan. Vervolgens is er stevig geoefend in het verzorgen van voorlichtingen om de kennis over te dragen. 

En nu is het moment aangebroken dat de ambassadeurs de wijk in gaan. Onze vijf ambassadeurs gaan laagdrempelige lessen in huiskamers verzorgen. De eerste Stress-less in Feijenoord is inmiddels een feit! Na deze veelbelovende start in Feijenoord gaan we nu in Charlois aan de slag. De eerste potentiële ambassadeur in Charlois hebben we gevonden. We verwachten binnenkort meer ambassadeurs op te sporen en hen nog voor de zomervakantie te scholen, zodat zij vanaf september aan de slag kunnen met stress-lessen.

Meer weten? Neem contact op met Fatimah Sihombing via f.sihombing@indigorijnmond.nl of Maria Smedts via m.smedts@indigorijnmond.nl.