Wachttijden

Hieronder een overzicht van wachttijden bij onze behandelingen. De wachttijden zijn niet afhankelijk van uw diagnose.

Op de website van de landelijke organisatie van Indigo ziet u een overzicht van de wachttijden van onze behandelingen op onze locaties in Noord- Holland, Den Haag en omgeving en Rotterdam en omgeving. U treft een overzicht van zowel aanmeldings-als behandelingswachttijden.

publicatiedatum: 15 augustus 2016

Wat is de aanmeldingswachttijd?

De aanmeldingswachttijd is het aantal weken tussen het moment dat u als verwijzer of patiënt contact opneemt en het moment dat dat u terechtkunt voor eerste gesprek.

Wat is de behandelingswachttijd?

De behandelingswachttijd is de tijd tussen een eerste (kennismakings)gesprek en de daadwerkelijke start van de behandeling. Dit wachttijd wordt gemeten op basis van de daadwerkelijke wachttijden twee maanden voor de publicatiedatum. De wachttijd wordt iedere maand bijgewerkt.

Uw verzekering

De wachttijd is niet afhankelijk van uw verzekering. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).