Training Vrienden (12 - 16 jaar)
Meer leren durven

Iedereen heeft wel eens te maken situaties waarbij je zenuwachtig bent om een gesprek te starten met iemand, piekermomenten hebt met zweterige handpalmen en hoofdpijn of gewoon angstig bent dat je je examen niet zult halen. Het is een opluchting als deze momenten voorbij zijn, zodat je weer lekker verder kunt met de dagelijkse dingen. Er zijn echter jongeren bij wie deze momenten het dagelijks leven beïnvloeden; hierdoor zitten zij vaak slechter in hun vel en presteren minder goed op school.

Wat is ‘Vrienden’

De training ‘Vrienden’ leert jongeren stapsgewijs om te gaan met situaties die stress en angst opleveren. Tijdens de training staan de volgende leerpunten centraal:

  • Het herkennen van de eigen angst(en)
  • Ontspanningstechnieken
  • Positief leren denken
  • Meer zelfvertrouwen
  • Emotionele weerbaarheid
  • Beter omgaan met stress en veranderingen
  • Het oplossen van conflicten

Uit de praktijk blijkt dat de deelnemers dankzij ‘Vrienden’ bewuster worden van hun gedachten en lichaamssignalen. Met een uitgebreid stappenplan leren de deelnemers hun angsten te overwinnen. Hierdoor ontwikkelen ze onder andere meer zelfvertrouwen. Het effect van ‘Vrienden’ is meerdere malen wetenschappelijk aangetoond. Deze training wordt al meer dan tien jaar over de hele wereld gebruikt.

De ‘Vrienden’-bijeenkomsten

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur en wordt begeleid door een trainer van Indigo preventie. Na iedere bijeenkomst krijgen de deelnemers een opdracht mee naar huis. Er wordt tevens 1 ouderbijeenkomst georganiseerd om de ouders te informeren over de organisatie, inhoud en effecten van ‘Vrienden’. Hier wordt ook besproken op welke manieren de ouders hun kinderen kunnen ondersteunen.

Wat zijn de reacties over ‘Vrienden’?

‘Thomas begon vorig jaar als een verlegen en teruggetrokken jongen. Hij is een stuk zelfverzekerder geworden en durft veel meer te ondernemen!’ . (Dhr. Diepenmaat, leerkracht)

‘Vroeger vond ik het eng om een boekbespreking te houden. Nu ik allemaal tips en trucs heb geleerd, gaat het veel makkelijker. Ik sta meer ontspannen voor de klas.’ (Dinsy, 15 jaar)

‘het enige waar mijn dochter zich druk om maakte waren haar schoolcijfers. Dat ging soms zo ver dat ze moest overgeven voor ze naar school ging. Sinds ze ‘Vrienden’ heeft gevolgd, lijkt het alsof ze meer geniet van haar schoolperiode.’ (Mw. Ouaros, moeder)

Waar?

Carnissesingel 51, Rotterdam Zuid

Wanneer?

Dinsdagmiddag 14 november van 16:00 tot 17:30 uur. De volgende bijeenkomsten zijn op: 21, 28 november, 12, 19 december, 9, 16, 23, 30 januari, 6 februari 2018. Geen training op 5 december i.v.m. Sinterklaas. Geen training in de kerstvakantie (26-12 en 2 jan 2018)

Kosten?

Geen.

Info

Voor meer informatie over de data of aanmelding, kunt u terecht bij Indigo Preventie: 088-3571700, of
mailen naar Eline van Wingerden op preventie@indigorijnmond.nl. Voor meer informatie over Indigo