Gesprekken met een psycholoog bij u in de buurt

Een kortdurende behandeling kan worden ingezet wanneer de problemen nog niet te groot of te ingewikkeld zijn. Bij Indigo bestaat een behandeling uit gemiddeld 5, 8 of 12 gesprekken met een psycholoog, psychotherapeut of psychiater bij u in de buurt.

Voor lichte psychische klachten helpt uw huisarts of een praktijkondersteuner ggz u eerst. De praktijkondersteuner helpt de huisarts bij het stellen van een diagnose, geeft advies over de behandelmogelijkheden en biedt kortdurende hulp. U krijgt hierdoor eerder, korter en dichtbij hulp.

Als uw klachten wat zwaarder zijn kan uw huisarts of praktijkondersteuner u niet helpen. Uw huisarts verwijst u door naar een behandelaar van bijvoorbeeld Indigo. Uw behandeling bij Indigo is altijd kortdurend. De gesprekken kunnen worden ondersteund met een internetbehandeling en groepstraining.

KOP-model
Indigo hulpverleners zijn geschoold om met het KOP-model te werken. Dit betekent dat er wordt gekeken naar de Klacht, de Omstandigheden en de Persoonlijke stijl. De omstandigheden, daar kun je niet altijd snel wat aan doen. Daarom richten we ons op de persoonlijke stijl, de draagkracht van mensen.

Voor een behandeling bij Indigo is een verwijsbrief van uw huisarts nodig!