Cursus

Componence Asset List

Minder+Piekeren+200x200.png

Woon of werk je in Rotterdam en ben je tussen de 27 en 35 jaar? Heb je last van thuiswerken of ben je uit balans in je gezin? Van het alle ballen hoog houden of andere onrust in verband met corona? Slecht slapen? Alleen voelen? Of wat dan ook? In de online training Minder Piekeren leer je op een andere, effectievere manier met piekeren om te gaan, waardoor je er minder last van hebt.

“Door alle toestanden met corona maak ik me veel zorgen, het blijft in mijn hoofd zitten en houd me uit de slaap."
“Ik pieker veel de laatste tijd, het lukt me niet meer om positief te denken.”
“Ik maak me vaak zorgen over mijn werk, zeker nu ik al zolang alleen thuis werk.”

Wat leer je in de online training Minder Piekeren

In deze training komen dezelfde thema’s aan bod als in een training op locatie. Je gaat aan de slag met: 

  • Verdiepen in de ‘kunst van het piekeren’. 
  • Omgaan met gedachten die een obstakel vormen.
  • Theorie en oefeningen in realistisch en positief denken.

Online

Je volgt de training via je eigen computer of laptop, op een plek die jij wilt. Er is veel ruimte voor interactie: je krijgt opdrachten en gaat daarmee oefenen. Ook kun je reageren op stellingen en uiteraard vragen stellen en ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers (maximaal 8). 

Ook thuis oefenen

Daarnaast ga je thuis oefenen! Je wilt immers je gedrag veranderen en daar hoort oefenen bij. Hoe meer je oefent, hoe meer winst voor jezelf.

Wat levert het op

Je situatie kunnen we niet veranderen, maar we kunnen je wel helpen in het leren van nieuwe manieren om met piekeren om te gaan. Na het volgen van de training heb je: 

  • Minder last van de piekergedachten.
  • Ze beheersen niet meer je leven. 
  • Je kunt het piekeren stopzetten. 
  • Uiteindelijk ook daadwerkelijk minder piekeren. Want je leert op een andere, positievere en misschien wel realistischere manier te denken.

Praktische informatie

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1,5 uur op maandagavond. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande aanmeldknop. Na aanmelden volgt er een telefonisch kennismakingsgesprek van maximaal 15 minuten. Dan kijken we samen of de training past bij je wensen en wat je nodig hebt.

Meld af als je niet kan

Mocht er toch iets tussen komen? Meld je dan af; dan kan iemand anders in jouw plaats meedoen.

Tot slot: nog enkele opmerkingen

  • Deze training is speciaal en alleen bedoeld voor 27-35-jarigen die wonen of werken in Rotterdam. Want de gemeente subsidieert dit. Daarom is het ook gratis. 
  • Is de training volgeboekt? Of staat er ‘geen datum beschikbaar’? Klik dan op de knop Contact opnemen. Laat je gegevens achter en je krijgt bericht wanneer je aan de (nieuwe) training kan deelnemen.

De training start maandag 21 februari 2022 en duurt tot maandag 21 maart 2022 (met uitzondering van 28 februari in verband met de voorjaarsvakantie).

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam

Online, Rotterdam
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
training: 4x 1,5 uur
Type
Online cursus, Training
Kosten
Gratis