Deze training is voor kinderen die een vader of moeder hebben die ziek zijn geworden van de problemen in hun hoofd. Psychisch ziek, noemt de dokter dat. Als je moeder of vader problemen heeft, dan is het ook moeilijk voor jou. Soms snap je niet goed wat er aan de hand is. Soms ben je bang, soms maak je je zorgen om je vader of moeder. Of je durft geen vriendjes mee naar huis te nemen. Je vader of moeder krijgt hulp. Maar jij? Hoe gaat het met jou? Wie kan jou een beetje helpen? Dat zijn belangrijke vragen. Daarom is deze groep voor jou!

Je bent niet de enige!

Er zijn meer kinderen die zo’n vader of moeder hebben. Ze maken thuis veel dezelfde dingen mee als jij. Hun vader of moeder wordt bijvoorbeeld ook snel kwaad of verdrietig. Je bent dus zeker niet de enige! Er samen over praten kan je helpen om je beter te voelen.

Doe-Praat-Groep

De Doe-Praat-Groep is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Je doet leuke dingen met elkaar, zoals spelletjes, video kijken, en een soort toneelspel. Je leert wat je ouder heeft en hoe je daarmee kan omgaan. Ook oefenen we hoe je voor jezelf kan opkomen. Verder kun je al je vragen stellen over de ziekte van je ouder en proberen we die zo goed mogelijk te beantwoorden.

Hoe vaak kom je bij elkaar?

Je komt één keer per week bij elkaar. Er zijn 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. Er kunnen maximaal 8 kinderen in de groep.

Kennismakingsgesprek

Als je graag in de Doe-Praat Groep wilt, dan nodigen we jou en je ouders uit voor een kennismakingsgesprek. We zien je graag in de Doe-Praat Groep!

Beschikbare locaties en datums

Hellevoetsluis

Vliet 2, 3224 HE Hellevoetsluis - Centrum voor Jeugd en Gezin.
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Nissewaard

Nieuwe training start in het voorjaar 2018. , Nissewaard - Nadere informatie volgt.
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
90 minuten
Type
Training
Kosten
Gratis (Gaat van het eigen risico af)