Zoek een cursus

Preventieactiviteiten

Indigo helpt je graag en goed om (meer) grip op jouw leven te krijgen.

Aan de slag

Wij zijn dichtbij en gemakkelijk bereikbaar. Voor iedereen. Naast (gratis) workshops en trainingen bieden we ook andere preventieactiviteiten zoals voorlichting en spreekuren op scholen en bedrijven kunnen trainingen aanvragen.

Specifiek voor de huisarts en verwijzer bieden we deskundigheidsbevordering en MOTI-4.

Uiteraard bieden we ook volledige behandelingen voor psychische klachten. Kijk voor meer informatie over ons aanbod bij vraag hulp. Alle behandelmogelijkheden worden beschreven op www.indigo.nl.

Componence Asset List

STARr+en+Mindful+Parenting.png

Deze training is voor jongeren van 12 t/m 18 jaar (op het voortgezet onderwijs)

Wat is het?

Tijdens de Struggle-less training ga je met leeftijdsgenoten aan de slag met oefeningen die je helpen om te gaan met situaties die je stress of spanning bezorgen.
In een groep kom je 8 keer 1,5 uur bij elkaar en je werkt vanuit een werkboek. Vaak hebben deelnemers last van milde angst of somberheidsklachten. 

Waarom?

In de Struggle-less training leren jongeren vaardigheden om makkelijker met dingen om te gaan. De training bestaat uit vier onderdelen:

  • SOLVE (probleem oplossen): Jongeren leren hoe ze problemen op een goede manier kunnen oplossen.
  • THINK (cognitieve herstructurering): Jongeren leren niet-helpende gedachten op te sporen en te herkennen. Vervolgens leren ze gedachten bedenken die wél helpen.
  • ACT (gedragsactivatie): Jongeren leren dat we ze doen invloed heeft op gevoel. Door activiteiten te doen die een goed gevoel geven, ervaren ze dat de stemming verandert.
  • RELAX (ontspanning): Jongeren leren omgaan met stress door middel van ontspanningsoefeningen.

Er is ook een speciale brugklas editie: Training voor brugklassers die handvatten willen om om te gaan met struggles, zoals nieuwe vrienden maken, je plek vinden in de groep, wennen aan het schoolsysteem en omgaan met nieuwe verantwoordelijkheid. De training bestaat uit dezelfde vier onderdelen als de reguliere Struggle less training. Bij de beschikbare trainingen wordt aangegeven als het een brugklas editie is.

Tip: voordat je je aanmeldt, bekijk het volgende filmpje even zodat je weet wat je kunt verwachten bij deze training!

Voor meer informatie over de Struggle-less training:

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam Zuid

Carnissesingel 51, 3083 JA Rotterdam Zuid - Deze training wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor jongeren die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan. | Locatie: Antes
  • 13 mei

    Training op locatie | Wanneer: 13 mei 2024

    13 mei 2024, 15:30 - 17:00 uur

Rotterdam Zuid

Rotterdam Zuid - Deze training wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor jongeren die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan. De locatie wordt op een later moment bekend gemaakt. Aanmelden kan alvast!
  • 06 mei

    Training op locatie | Wanneer: 6, 7 en 8 mei 2024 (meivakantie) van 10.00 tot 14.00 uur

    06 mei 2024, 10:00 - 14:00 uur

Informatie

Duur
Online of op locatie | 8 bijeenkomsten van 1,5 uur of 3-daagse training
Type
Training
Kosten
Gratis