Zoek een cursus

Preventieactiviteiten

Indigo helpt je graag en goed om (meer) grip op jouw leven te krijgen.

Aan de slag

Wij zijn dichtbij en gemakkelijk bereikbaar. Voor iedereen. Naast (gratis) workshops en trainingen bieden we ook andere preventieactiviteiten zoals voorlichting en spreekuren op scholen en bedrijven kunnen trainingen aanvragen.

Specifiek voor de huisarts en verwijzer bieden we deskundigheidsbevordering en MOTI-4.

Uiteraard bieden we ook volledige behandelingen voor psychische klachten. Kijk voor meer informatie over ons aanbod bij vraag hulp. Alle behandelmogelijkheden worden beschreven op www.indigo.nl.

Componence Asset List

Billy+Boem.png

“Billy Boem” is een groep voor kinderen van 8-12 jaar die extra steun kunnen gebruiken, omdat er thuis stress is of er zijn spanningen. Kinderen krijgen vaak meer mee dan we denken. Voor veel kinderen is het fijn als ze vragen kunnen stellen aan andere kinderen en met anderen leuke dingen kunnen doen. Ook ervaren ze het vaak als erg prettig dat ze merken dat ze niet de enige zijn waar thuis soms stress is. Verder leren kinderen hun eigen gevoelens te herkennen en te uiten.

Bekijk de video

Wat doen we op de Billy Boem club?

Bij de Billy Boem Club kunnen de kinderen vragen stellen aan elkaar en elkaar tips geven. Verder gaan ze samen oefeningen doen. De club bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur per week.

Ook voor ouders is er eenmaal een ouderbijeenkomst waarin wordt verteld wat we zoal doen in de groep.

Voor wie is de Billy Boem club?

  • Kinderen van 8-12 jaar waar sprake is van stress en/of spanning in hun omgeving.
  • Er is geen sprake van ernstige gedragsproblematiek bij het kind.

Ouder(s)/degenen die gezag hebben stemmen in met de aanmelding voor deze groep.

Beschikbare locaties en datums

Rotterdam Kralingen-Crooswijk

Deze training start waarschijnlijk in september 2024. De exacte startdatum en locatie worden op een later moment bekend gemaakt, De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. Aanmelden kan alvast!
  • 03 sep.

    Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor kinderen die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

    03 september 2024, 00:00 - 00:00 uur

Voorne aan Zee - Hellevoetsluis

Vliet 2, 3224 HE Voorne aan Zee - Hellevoetsluis - De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,5 uur. | Locatie: CJG Hellevoetsluis
  • 16 mei

    Deze groep is gefinancierd vanuit de gemeente Voorne aan Zee en is bedoeld voor kinderen die hier woonachtig zijn en/of naar school gaan.

    16 mei 2024, 15:30 - 17:00 uur

Informatie

Duur
10 bijeenkomsten van 1,5 uur
Type
Training
Kosten
gratis